Saturday, 27 April 2013

i called it ' MEMORY '

yess , AKU PANGGIL ITU SEBAGAI KENANGAN :)
first of all , untuk pertama kalinya aku buat entry pasal budak tu . budak mana ? budak yg aku syg , hehe . jeng , jeng , jeng .

25 of april , hari gotong royong di sekolah for MTQ . hari ni juga la aku cadang mau bagi present sama budak tu sempena birthday dia . well , birthday dia esok ja pun ( 26042013 ) . mmg aku cadang mau bagi time birthday budak tu , tapi lepas gotong royong apa semua kami kena suruu balik rumaa . asrama kena pakai . mmg hancur abis la plan . mau nda mau , bagi juga la hari ni . okok , lepas bersihkan kelas apa semua aku stay2 sama durang anis , raffi , memey , hisham and others . mmg time tu tepikir suda mcm mana mau bg tu present . ok , aku turun kejap ambil phone di sains 2 . ngam2 aku turun la , dia lap cermin . mmg nampak la . budak tu pun telinga alert semacam dengar bunyi org turun tangga . on the spot menoleh , haha . aku just senyum dan betapuk :D then aku naik balik dan sambung cerita2 sama mereka2 . anis bilang , jum la . time tu aku mmg kusut abis . aku mmg nda berani mau bagi tu present . sajuk abis suda aku . then , si raffi fadhlih yg nampak aku mengusut dr tadi pun betanya ( kau ni ngapa ? ) aku cerita la yg aku mau bg present sama budak tu . ngam lg budak tu kwnnya . nashoda . ak ckp sama rapi yg aku mau bg present org kirim . *maka2 aku yg bagi , hehe* rapi pun ckp ( jum la , um la ) durang mmg sengaja mau kasi kena aku time tu . ak suda pkir di kepala time tu , ak suru org bagi ja , tp , rafi fadhlih nda suru . okok . rapi bilang lagi ( time di kelas A dulu ok ja pun , jgn jd penakut ) aku terus mau turun tangga lepas dengar perkataan penakut tu . ok , mau turun suda ni . tiba2 la pula keberanian tu hilang balik . punya la aku naik balik . mengusut lagi di tangga . mmg sajuk la . rapi bilang lagi ( jgn kau sajuk ) mmg karau la si rapi time tu liat aku . then , rapi panggil aku masuk kelas . rapi duduk di meja guru , suru aku letak present tu tengah2 meja , suru aku ambil kerusi then suru duduk . and rapi tanya lagi ( sebenarnya , siapa yg mau bg tu hadiah ) tepaksa juga aku mengaku . and siuk uda diskus2 sama rapi , ada la pula budak tu limpas kelas . rupanya durang anis suda suru naik . haih , on the spot mmg aku tutup hadiah tu guna tgn sama muka aku sekali time budak tu masuk kelas and jalan ke meja guru . rapi suda senyum2 . boleh pun kan rapi suru budak tu duduk tempat dia duduk td ( berdepan dengan ak , meja jd pemisah ) budak tu senyum then duduk . aku still lg tapuk tu present sama muka ak . okok , aku beranikan diri . aku angkat muka ak dan surung hadiah tu pi tempat budak tu . hehe , what a fool ? boleh pun kan budak tu tanya lg ( utk sepa ni ) haa , mmg la jenuh aku menjawab :D know what ? aku nampak tu mohd raffi fadhlih bin hj ali hassan senyum plus ketawa luar kelas . sakit sungguh hati aku . suda terlanjur duduk , kami pun cerita2 la . tp , banyak diam . malu betul aku . and , the rest is history .......



p/s : thanks to my friends because supporting me . to raffi fadhlih , makasehh la menulung . kalau kau nda paksa tu , mmg nda jadi la aku bg tu present . aku hargai tu even dlm cara paksa , hehe :D

Saturday, 13 April 2013

nurul anis natasha binti zakaria .

assalamualaikum sahabat2 sekalian :) *skema abis ayat .
hari ni tiba2 ada idea mau cerita pasal apa . today , aku kasi cerita pasal one of my besties la . nampak juga kan tajuk entri ni ? full name , NURUL ANIS NATASHA BINTI ZAKARIA  dan lahir di dunia pada 2 DISEMBER 1997 . me and others called her ANIS . tapi , kalau datang 'mood menyaya' , we called her TASHA . aku rapat with budak anis ni since this year . last year , rapat juga . tapi , nda serapat this year . she is my classmate :) anis ni otak sejarah . kalau bab2 sejarah bagi la sama dia . hmm , apa lagi ahh ? ohh ya , she is PRETTY ! dia LAWAK , BANYAK CAKAP ! kalau dia ketawa , memang bising . TARIK ABISS , haha . pmr , she gots 5A's . awesome right ? aku suka kawan sama dia . suka sebab ? sebab suka la . kan dia lawak , satu kelas lagi :D and you know , anis SUKA TIDUR dalam kelas . ngam2 lagi duduk straight bawah kipas , memang buat tahi mata la :p setipa kali dia ber-ura2 mau tidur , aku akan cakap - jangan kan tidur saja , buruk mata - kejam sungguh aku . anis ada MR ROLY POLY tau . her own crush la katakan , hehe . anis KUAT MAKAN :P hehe , tapi badan mantain saja pun . blank abis kan ? ada orang cakap , muka kami ada iras2 . betul ? haha , kembar tujuh aku kali :p dia ni SUKA NYANYI . sembarang ja kan menyanyi dalam kelas . ok , otak aku pun jammed tiba2 . nda tau mau buat apa lagi . haiyaaa , apa laa . itu ja la aku mau kasi tau , the rest kira history la :P jangan marah ekk ? enjoy ya , sorry if annoying :')

-TATA-



who is this ? she is one of my besties la , nurul anis natasha .
pretty right ? ohsemmm :) debakk !

Thursday, 28 March 2013

me in 2013

assalamualaikum and salam satu malaysia , hehe .
wahh , lama sudah nda lawat blog and buat entry baru . almaklum la , orang busy :p busy la sangat . okke , jom baca ni :) my first simple entry for 2013 :D well , saya sudah besar la . form 4 sudah aku , hehe . dunia form 4 memang siuk but kadang2 rasa tertekan tu pun ada juga . orang cakap form 4 ni masa untuk honeymoon . betul ? hmm , bole la kali . tp , honeymoon tu jgn juga telampau berabis sampai study pun lupa . hehe . ohh ya , nearly forget . result pmr aku , Alhamdulillah . sampai juga target even ada tersasar sikit . 7A 1B 1C , cool :D tp , belum dpt kalahkan result abang aku -,- kira la seri , hehe . bersyukur juga aku dpt result gitu , thanks to Allah :) aku ambil kelas apa masuk form 4 ni ? sains , like brother like sister ? nope , i choose agama . sebenarnya , first2 tu mmg dpt masuk kelas sns1 . tp , aku buat permohonan utk pindah ke agama1 . first day sekolah terus aku buat surat and diluluskan , Alhamdulillah :) kenapa pindah ? sebab , nda minat dengan subjek sains . tp minat kimia , lolss . utk kelas agama1 , kami ambil akaun and addmath . kira aku ni budak akaun la , hehe :p hmmm , cerita pasal apa lagi ahh ? ohh ya , dorm aku makin jauh . naik aras 4 , terus aku rasa kaki aku ada muscle ni . naik turun tangga hari2 . and you know , aku KETUA ARAS 4 . haha , talur . okke , terus aku nda tau mau cerita apa lagi . kawan2 ? kawan2 aku yg dulu juga , friendship never ending maa :) itu ja la setakat ni aku mau share , kelupaan ba apa mau di share tadi . nevermind ba kan ? hehe . if ingat suda , di share juga tu :) 

assalamualaikum , TATA :D

Wednesday, 19 December 2012

we are really really sorry :(

assalamualaikum ,

mohd adlin bin mahmud ! aku , nur'ain binti jasmah and anis natasha binti zakaria mau minta maaf banar-2 . kami nda teniat pun mau kasi main kau begitu . kami boring time atuu . surii baaa . payah tuu ahh mun kau kan maafkan kami lepas kiamat . azab tuh bana . kami bukan sengaja . niat time tuh just mau main-2 . rasa bersalah baa nih kami sama kau . kau lagi buat gaya-2 kesiann . aduiii , payah nii mun laki-2 merajuk ani . mau dipujuk jua ? gege ( joke ) kita kan kawann :) eheheh XD kawan mana bulih gaduh-2 . kan kau baik , pemaaf , cool . chill baa :) kau minta topup 10 ringgit . bulih , tapi tunggu aku kaya . asal kau maafkan kami ehhh . jan nyatuu baa , lin . nda pernah-2 baa kau gini ( kunun ) kau cool kan ? kan ? kan ? sorii gila-2 !

aku sama anis nda tau camana mau minta maaf sama kau . KAMI TEDA NIAT MAU BUAT GITU . tapi kami mau kau tau , KAMI BANAR-2 MINTA MAAF :) maafkan kami ( lagu bujang lapok bilang anis ) even kami nda pandai susun ayat mau minta maap sama kau , but we really mean it . we are sorry again :)

ensom boy in green , adlin :')



kau mau bunga ? sorry baaa :)




gaya macam ala-2 zaman kesultana ? ok baa .

Tuesday, 18 December 2012

HARAPAN

assalamualaikum and bienvenido :) 
lama nda update entry . ehee . almaklum laa , aku stay di kampung seminggu lebih . ehee . ehee .

AARRRRRGGGGHHHHH !

kenapa dia ? well , esok result pmr keluar . memang risau gila aku . haa , dapat kaa tuh aku capai harapan parents aku ? susah mau cakap pasal harapan nih . entah laa . tapi , memang parents aku harap aku dapat more than 5A's . 5A ? 3A pun susah aku mau dapat . kalau bulih kasii kalah result abang aku , 7A . maksudnya , 8A . lagi bagus kalau 9A . kalau laa aku jenis struugle , maybe aku dapat . maybe ? memang aku nda yakin sama diri aku sendiri . lagi pun , aku nih jenis malas . M-A-L-A-S , MALAS . nda bulih dibuat bini . ehhehe . jadi macamana laa nih ? BERSERAH ! malas mau cerita panjang . so , DOAKAN KEJAYAAN AKU . thank you :')

risau macam mau menangis . bingung , bingung .



TATA :(

Monday, 10 December 2012

terimbau kembali .

assalamualaikum and hai'hai , everybody :) jam menunujukkan pukul 10.44 malam . bekarih kan buat enry baru ? well , seperti yang dijanjikan , aku mau share cerita pasal apa yang 'TERJADI' time kami kena kumpul . alaa , yang masa dii binsulok tuh ? ada kan yang aku malas mau cerita ? eh , nda tau ? belum baca ? hmm , pandai-2 laa cari . ehee XD sorii yee :) sebelum tuh , tabahkan hati time membaca , senyum jaa ahh . air mata tuh , contorl dulu , control ( joke , bebeh )

lepas sukaneka , kami kena suruh rehat . then , bekumpul dii dewan before maghrib . macam biasa , cigu bagi tau itu ini , tapi , tiba-2 pula masuk bab ceroboh-2 bilik . what the heck ?! siapa yang 'MENCEROBOH' ? hmm , time tuh ada putra . cigu kasii tau laa yang ada orang mengadu . apa barang main mengadu-2 ? kan nda pasal-2 kena sindir . cigu rasanya diam jaa laa time kami menyindir-2 tuh . memang aku mengaku , mulut kami JAHAT ! well , siapa nda kenal kami ? kan 'BUDAK JAJAL' .
dalam sindir-menyindir tuh , masuk pula satu suara , kuat laa juga suaranya . ( nama secret )

" baa , nda payah laa baa kamu sindir-2 "

terus putra saiko-2 nih . macam kan suruh begaduh . then , ada laa orang kawab balik , pun kuat . ( nama juga tidak dinyatakan )

" ehh , terasa pula kaun? ada aku cakap kau kaa ? "

nashoda ! tambah lagi putra suka . cigu suruu beranti laa . cigu bilang , kalau dia tau jadi gini , dia nda kumpul dengan putra sekali . ikut kan hati cigu , mau juga ditampar mulut yang macam kami nih . pastu , putra kena suruu keluar . hmm , memang kena basuh telinga cukup-2 ehh . lepas abis cigu cakap-2 , yang pernah masuk bilik yang 'DICEROBOH' , kena suruh berdiri . memang termasuk aku laa . kami menafikan laa yang kami menceroboh . sebenarnya , bukan menceroboh pun . kami masuk bilik tuh pun time subuh . bagi salam lagi . tapi , aku nda tau laa kenapa , maybe ditujukan untuk orang lain . lagipun , bukan kami seja yang berdiri time tuh . ada lagi . lepas tuh , yang bediri kena suruh cakap laa dii depan surang-2 . apa yang nda puas hati , apa semua . kira time tuh jadi 'SESI LUAH PERASAAN' . so , kira kami BERTUAH boleh cakap surang-2 dii depan  . orang first , parana . cakap itu , cakap ini . sampai menangis lagi baa . then , ichie . ichie pun emo . meleleh air mata . merah lagi tuh mua . memang respect laa sama ichie . pastu , anis . adei , sii anis bikin lucu . marah banar iya . dapat jua iya menagur a.k.a memarahi orang-2 yang berkenaan . ehee . pastu , memey . ayat memey pun mantap . pandai dia susun ayat . nahh , turn aku . time aku pigi depan , memang aku nampak urang menangis sudaa . aku pun tahan-2 sajaa . berkaca jua laa mata ( eseh , ayat tuh baa ) . aku pun mula becakap . aku pun nda tau apa yang aku cakap . confirm tunggang langgang . cakap , cakap , cakap . aku ambil laa kesempatan untuk minta maaf . sama siapa ? orang kelas aku laa . memang aku nda dapat tahan lagi time aku minta maap tuh . sadih gila aku . sampat lagi aku becakap time menangis-nangis tuh . ntah pa-2 yang aku cakap . aku nampak tuh , time aku cakap minta maap tuh urang kelas aku menangis . huhu :'( 

" cigu ! " ( mimi cakap )
" nanti dulu mimi , jangan potong. " ( cigu cakap )
( mimi bediri ) " cigu , saya nda tahan sudaa cigu " 

kamu tau dia pigi mana ? dia pigi peluk aku depan orang ramai tuh . touching gila aku . makin aku menangis .  mimi pun menangiss . hii , sedii aku tau . then , eiyla lagi datang tempat aku , peluk aku . so , dorang dua pun peluk aku . durang-2 pun menangis baa meliat drama kami . huhu :( sedii aku tau , gila babeng !
aku nda sangka pun boleh jadi samai gituh . abis jaa cakap-2 tuh , urang kelas aku minta maap sama aku . merah-2 mata durang . hikhikk :D baru laa aku betagur sama sii eiyla . kejam kan aku nda layan sii  eiyla ? hehe :) senang hati aku .

so , tamat sudah sesi luah perasaan . tiada pergaduhan , tiada dendam . cuma gelak ketawa dan memori yang tercipta . thanks for reading :) sayang kawan saya <3


thanks for reading :) adios and buenas noches !
sleep tight , people :)

Sunday, 9 December 2012

counting and counting :o

hola , bienvenido. btw , assalamualaikum ( kita orang islam ) .
apa yang dikira tuh ? well , hari keramat aku dan kawan-2 aku . tarikh dah berubah . bukan 20 . 11 lagi , tapi , 19.11.2012 . nda lama lagi tuh . 9 hari lagi yee . kabak-2 nih jantung . dii muka buku , kawan-2 aku nampaknya riau . calm down , bebeh :) ehehe . aku pun risau jugakkk ! hmm , berserah dengan ikhlas jaa laa . result aku , susah mau cakap . aku nda mengharapkan lebih . tapi , lebih bagus kalau cemerlang . bangga juga parents aku . well , mau mengharapkan lebih pun susah . sebab aku bukan jenis yang struggle dari awal tahun . aku just struggle last-2 minute . paling aku risau , sejarah aku . alhamdulillah kalau dapat 'A' . memang aku KESUSAHAN . sempat lagi mengalirkan air mata . ehee XD . ok , aku just mau kasii tau ituh entry kali nih . sikit jee , simple sebab aku risau . nda tau mau bua apa lagi . lain kali aku entry yang panjang sampai hujung dunia . eheheh , ok ? adiĆ³s , gente !