Sunday, 9 December 2012

le falto !

le falto . apa benda tuh ? blank kan ? ahaa XD i miss you laa . waa , suda pandai miss-miss yee . miss-miss apanyaa ? ayat belum habis lagi laa . i miss you , memory . pulak ! memory with boyfie yee . boyfie apanyaa ? memory with my awesome friends laa . bangang ahh kalau with boyfie . la . . la . . la . . i miss the memory damn much , really ! i want to die ! hmm , mengarut aa tuh .

assalamualaikum and hye , there ! this is the real me . nerd kan ? dengan spek putih , cara duduk . aduh , memang aku seorang yang skema . skema ? iya laa tuh . ok , abaika yang diatas , ituh just mukadimah bicara  . eseh :D entry kali nih maybe best . pasal moment-2 yang mendebarkan , meng-happy-kan , menyedihkan . kira moment aku sama kawan-2 aku laa , persiapan untuk pmr , apa kami buat lepas pmr . well , baca dengan hati yang ikhlas yee . okok , get ready ? here it is . . . the memory lane . . . 

(8.10.2012) esok pmr suda . memang kami takut laa . kabak-2 jantunh tuh ahh . kira time neh kami jadi 'budak baik' laa .BUDAK BAIK . baik yang boleh dikira as alim laa .waseehh XD cigu-2 pun nda masuk kelas . maybe mau kasii kami be-nafas kaa , suruh study sendiri kaa .koridor pun sunyi sepi oo . apa inda , aku liat semua baca buku untuk komsas . aku memeang nda dapat terima apa-2 lagi . so , hanya berjalan tanpa hala tuju .

(9.10.2012) PMR ! nah kau , katar-2 tangan . sajukk ! kabak neh baa luar dewan . aku memang nda dapat tangkap lagi apa yang cigu cakap di depan . fuhh , punya laa . ada lagi yang sampat salam-2 tu ahh . buat drama air mata lagi . wallawee , tahan laa hati . hanya mampu bertawakal =.='

(16.10.20120) MERDEKA ! hari yang d-tunggu-2 oleh semua orang . fuh , tenang oo hati terus . tapi ,ada jua yang tepikr result nanti . hmp, nda payah pikir . yang sudah tuh , suda laa . yang penting bergumbira siang malam XD

hari-2 buat benda yang sama . siapa nda boring kan .kalau putra sanag dikit , main dalam dewan . kami ? dalam kelas laa . kemas apa yang patut . nasib , nasib . last-2 , malam-2 liat wayang . di latop ahh , buakn skrin besar . ehehe XD

ek ? kenapa nih ? gaya macam mau masuk balai . teda laa . durang tingu wayang baa nih . tapi , malu-2 kucing mau snap-2  :) anis natasha saja yang sudi . peace !


okok , kita pendekkan cerita . CERAMAH ! nda semangat urang dangar . apa bulih buat , cigu erin buat . terima jaa laa . ceramah pasal vokasional labbuan . aduh , aduh . budak form 3 apa lagi , PROTES laa . siapa mau dangar ceramah time-2 mau bersuka-ria . adei , punya laa . putra CIPUTTTT nganya datang ke dewan   patang lagi , mengantuk yaw ! malas mau cerita . aku nda tau apa kejadiannya time ceramah . aku tidur , mana tau apa-2 , ehehehe XD

MURAL ! semangat aku tau . siapa nda semangat mau cunting-2 dinding . semangat gila nih baa budak form 3 . but benda nih ikut team laa . apa barang main terabur-2 . team aku ? awesome gila !


mr.adlin and mr.mazlan ( yang buat peace ) . orang kuat team kami , jangan sembarangan . tanpa mereka , siapa laa kami . segala barang durang laa yang ambil . mesti bersikap gentleman . ahahah XD joke . well , durang memang rajin . rajin ? hmm , ya . tapi , baru suruh sikit . sikitttt jaa . keluar trademark durang . ' bha , yin , jan ngatur . ' . ngatur apanyaa ? suruh sikit jaa pun . jan ngatur , jan ngatur . adeiii , payah . but , they are good man .


miss diboo and miss nona . miss diboo yang mana satu . yang pakai topi aahh . our leader yang sporting . tembam kann ? kann ? miss nona tau juga kan yang mana . about her ? sudaa baca kan ari tuh . if belum , baca sini .

and the last one , miss ichie . pretty right ? the coolio and the steady one . jangan coba-2 cabar yaa !

setelah diskus-2 , kami ambil port di tangga antara 4SC1 and 4A1 . and you know kami buat apa ? sadis ! mengikis cat mural yang dolu-2 . punya laa . buat keraja mesti silent-2 dikit sebab time tuh form 4 exam . kasii slow oo suara kalau mau becerita . kami satu-2 nya team yang dekat sama kelas exam . haila , hiala . siapa suruh cari maut sendiri .maut apanya ? best apa ? you know what ? sii adlin buat satu kenyataan baru .

" gila ! macam pilak ku ehh ! "

ahaa XD P-I-L-A-K , PILAK ! adlin, adlin . ngaku-2 lagi baa . tapi kan , kalu di-liat-2 sii adlin sama sii mazlan time atu memang MACAM pilak laa . sama paluh-2 sidia lagi . adei , nda bermaksud ahh . tapi , realitinya INDA laa baa . gila kali . kesian liat sidia 'bertungkus-lumus' mengikis . be-paluh-2 baa . apa inda , panas baa tuh . aku dengan rela hati , tulung laa mengipas durang guna surat kabar . kasehannnn . yang lain pun tulung-2 laa baa juga mengipas . kami ganti-2 baa mengikis . kira fair and square laa baa . kikis , kikis , kikis , kikis . gila . punya laa menarik perhatian bunyi mengikis tuh . me-liat-2 jaa urang jawab exam .

" please do your work as silent as you can. "

nashodaaa ! kana tagur ehh . aku mana mau kalah . speaking aku kunun time menjawab tuh . say sorry laa baa . AMOI TUKANG CAT . salah satu gelaran yang diberi . adei , apakaa . apa-2 jaa laa , ada kami kesah ? asal enjoy . well , ada cooperation baa kami . aku suka . sukk ehh . share-2 air pun nda masalah sudaa , telampau haus baa . bulih-2 kan urang limpas-2 kami minta air . ahaa  . payah , payah .

team yanf sama untuk cat bendera . yahooo ! sanag keraja . aku lupa kami cat bendera apa . tapi , kami dapat warna merah . punya laa aku ke hulu ke hilir ngunjar warna merah . nasib baik jumpa dii dewan . nda sia-2 membawa sii mazlan ke sana . ampai-2 . adei .

moment-2 yang paling laa siukk time kem dii binsulok . sweet memory tuhh . tapi ada jua laa part-2 yang sadih sana atuu . tapi , cerita yag gumbira-2 sajaa ahh . semangat laa kami nih mau pigi binsulok . kami share beg sajaa . aku nda pandai ngamas baju . so , aku just bagi barang aku sama twin aku . dia jaa laa yang susun . if aku yang susun , mau beterabur . punya laa kami linggang-2 kangkung dii asrama . hari mau jalan , baru kami packing . apa inda , mati karan dimalam . payah mengamas . 6.30 sudaa , tapii , kami balum mandi ! payah ehh . masih lagi kami ngamas-2 nih baa . tembirang kann , siaa suruh . maci gate berapa kali sudaa naik . last-2 kami turun jaa laa , nda payah mandi . lgi pun , kena suruh kumpul dii dataran . punya laa gagas surang-2 . sudaa abis itu ini , baru kami naik balik . MANDI ! rushing tuh ahh . ahaha . speed oo mandi . 

apahal nih ? well , sementara tunggu trip kedua , kami main bola dalam dewan . eheh , jajal kan . liat tuh . bebaris menunggu bola . urang migang bola atas pentas . durang adlin . beterabur ehh .

sebelum jalan . snap-2 dulu sama cigu syafaat . ehee . cigu bilang , begambar sama-2 budak-2 nakal . adei , nakal kaa ? indaa pun . ehee . memang gaya gituh . PEACO YO !

keadaan dalam bas . well , ambil dari siring , bukan dari centre . so , sipi-2 jaa nampak . trip kedua nih sangat laa happy . siap nyanyi-2 lagi . abis bising satu bas . kami laa yang dii belakang-2 buat gamat ! ahaaa , naik gila paci bas dibuatnyaa . peduli apa , asal enjoy !

pusat latihan binsulok . here we go ! sampai suda . yang ala-2 keluar AF tuh  , aku laa tuhh . see . kami bawa baldi kan . lengkap baa . tukang bawa baldi , rehaaaa :D

nih laa tabiat kami . sampai-2 jaa tarik urang snap-2 . apa laa . ampai jaa barang , ambil gambar with ustazah muhazilaaaa . ( reha , aku , shahila , paran )

ahaayyyy ! liat tuhh , sampat lagi tarik urang begambar . well , acah jaa gitar tuhh . bukan pandai main pun . yang siring aku tuh , sii rapi . kenapa muka dia ? actually , dia suruh ambil gambar aku sama dia saja . nda payah masukkan yang diatas . ehe , kejam sunnguh ! irang tangkap gambar nih nda paham , so , click ! ini laa hasilnyaa . btw , yang di atas tuh , dijah .

ada briefing laa sikit . siapa yang boleh solat , solat . mau makan , makan . hmm . punya laa lama mau tunggu aktiviti . kita tingu apa durang buat .

nih putri-2 nyaa . betungguan di tangga surau .

putra-2 nyaa aku nda tau buat apa dalam dewan nih . mau buat ala-2 band laa nih kunun .

aktiviti first , menganyam and masakan rimba . well-2 , ikut group yee . group aku ? hisham , arif , zureen , memey , syilah , ichie , reha , and paran ( sorii nda dapat nyatakan satu-2 ) . aku , zureen , memey and syilah ambil masakan rimba . selebihnya , menganyam . 

kami sedaya upaya bikin api marak . tapi , nda sukses . mana laa kami pandai . even kami guna beladar (membuyuk) nda juga marak . 

zureen , tukang cari apa yang patut . jeless baa kami meliat team sii rapi . marak nih baa api sidia . sebalah-2 jaa kami . sudaa pun berangin time atu , hujan lagi . adei . tapi , last-2 jadi jugaa baa . sukses ! masak apa ? masak maggi laa . tepung , maggi kari , minyak , garam , mancis . ituh jaa kami kena bagi . adei . blank oo mau masak apa . team aku sama team durang rapi kira kamceng laa . siap juga masakan kami . tapi , MASIN ! failed ehh . makan taruss baa , neda lagi tunggu . nah kan malar makan . last-2 abiss . ahahah . licin baa jugaa . durang rapii pun . cakap pasal rapi . ada iya cakap something bikin kami karau . time tuh kami nda tau mau buat apa lagi sama tuh tepung . kira kami mau buat cucur . tapi , nda jadi . datang-2 jaa sii rapi ....

" kan masak apa ni ? kan masa'k cucur kaa ? mari taa "

HAHAHA XD kalau kamu dangar time atuu , karau kamu . cara nya becakap atu baa . ilang baa bunyi 'K' nya . adoii , karau . okok , makan sudaa abiss . markah camana laa ? ustazah liat kerjasama laa . tapi persembahan makanan pun mesti ada laa . nda laa kusung markah kami . ada baa juga . oh ya ! menganyam . ituh aku nda tau apa jadi . aku meliat kajap . awesome ! smart . kreatif oo durang yang membuat . lepas tuh , memang kami bau asap laa yang memasak tuh . adei .

markah untuk masakan rimba memang kami low laa . team sii rapi pun 2x5 , ahaa :D tapi , markah menganyam kami TINGGI yaa . hikhik . 

mazlan , tersangat laa kusyuk ! well , masakan durang pun awesome jugaa .

menyampat kan lagi sii boboy buat gaya gituh ?

nih team durang shareel . tikah and nona .

team mazlan , team boboy , team shareel . actually , team durang laa yang buat masakan rimba tuh betul-2 . rasanya ada lagi satu team , tapi teda pic-nya . pandai kan durang masak ? kihkih :)

malam first tuh , kami buat banner team masing-2 . memang riuh time tuh . team kami lagi pasang speaker . memang ingar laa . bising lagi urang becakap . hmm , last-2 ditutup jua speaker .dikit nganya masa membuat banner tuh . team yang first siap kena bagi markah tambahan . memang gagas laa surang-2 . team aku memang teda idea time tuh . bukan team pertama , kedua atau ketiga tapi , team PALING LAST ! teda rezeki oo malam tuh . then , buat gajet . memang tiada idea . kira mau buat meja makan terus tempat duduk . tapi , nda jadi . emosii gila teruss aku . last-2 buat kincir angin . ehehehe .

hari kedua ! yess , hari yang di-tunggu-2 . time pagi , kembara pantai . nda payah laa mandi bilang cigu . masuk lumpur juga . what ? masuk lumpur ? tapi , ada kami kesah ? hikhik :) . we are enjoying ourselves actually . malangnya , kami team kedua LAST start tuh kembara pantai . what a day . antam taa , asal main . the journey started ! journey laa sangat . team lain sudaa dii depan oo . hmp , mesti kejar tuh . kejar ? dapat meh ? mimpi laa . ada satu team lagi baa di belakang kami . time kami menunggu turn , kami teliat laa team lain kena suruh tiarap . ahahahah , main sama ombak . tapi sebenarnya NDA . rupanya ituh denda . station first , kami didenda lompat bintang serentak . sebab ? lambat sampai , eheheh . then , cigu maria suruh perkenalkan nama masing-2 . tapi , ketua kumpulan mesti buat . mati laa kau , esham . mesti FULL NAME ahh ! nasib baik lulus , yeahh ! setiap station ada soalan . hmmmmmm , bepikir lagi . cigu maria kasii tau laa apa mau dibuat . ada sembilan titik . mesti sambung semua titik . nda boleh putus . wallawee ~ macam pernah dengar , tapi lupa . mati laa . and you know what ? lepas jaa cigu mari kasii tau soalannya , terus sii zureen ambil kayu then buat garisan and tadaaaa ! semua garisan bersambung and no putus-2 . MAGIC ! bangga laa sama zureen . so , kami terlepas dari denda ( alaa , baru jaa mau main ombak ! )
station kedua kami mesti tunggu dulu . so , apalagi ? main air laa kami . siukkk ! bisai sudaa nda basah jadi basah . mau jua bemain aing . jajal , jajal . maybe cigu syafaat malas mau tunggu . so , dia bagi laa kami soalan . angkat kotak ! camana tuh ? cigu susun tuntul ( siput sedut )  . ada 20 semuanya . 
susun la petak-2 . ada 7 petak . kasii tinggal 5 petak . tapi mesti angkat tiga tuntul sejaa . tapi , tuntul tuh mesti ada tempatnyaa . nda paham ? aku pun nda tau camana mau terangkan . biar laa baa , malas aku . time tuh ada team lain . kira kami lawan laa . tapi durang lama sudaa . lepas jaa 1 minit labih durang siap , kami pun siap ! I HAVE DONE IT ! nasib baik utak campin ari tuh . anddddd , kami team yang TERPANTAS ! wallawe , bangga ! kami kejar laa team tadi tuh . belari kunun , sekalinya ampus surang-2 . ahah :D
malas mau panjang cerita . station tiga , spider web . kira cabaran paling susah laa . apa inda , masuk satu lubang , tapi nda boleh kena . ini mesti pikir strategi . kami main hentam sajaa , satu minit lagi kena bagi .
memang parak gila babeng . station empat , station LAST ! fuh , senang hati . tapi , mesti jalan kaki . lalu jalan raya lagi tuh . nah kau , panat tuh ahh . inda lagi bekasutt . oh , mamamiaa . haus , haus ! dengan muka nda tau malu , kami minta sikui ( tembikai ) sama urang bejual . ahaayyyy ! memang nda tau malu . pirahhhh ! nasib baik pacii tuh baik , ada jua dua biji sikui kena bagi . makan banar kami ehh . share-2 . station empat , sampai shudaaa . matematik ! aduiii , suda laa utak ku heng mun math . haila-2 . nasib baik ada yang terror math . syukur alhamdulillah . siapa lagi bukan sii rehaa . dan , dan , dan , dan . masa TERPANTAS lagi . yeahhhh ! caya laaa . siapa sangka , kili-2 kami dapat markah full untuk station satu , dua and empat . masa terpantass lagi tuhh . bangga , bangga ( ambung kajap ) . btw , kembara pantai nih bukan dikira siapa abiss duluan menang . tapi , cara kita jawab . kerjasama itu penting .

time petang , SUKANEKA timee . siukk juga baa . hmmm , first-2 , isi air dalam botol . bayangkan ahh , kami buat satu barisan sampai sring-2 pantai , pastu jarak-2 , aku tunggu belakang botol . rendam span , baling , baling , baling , sampai , picit . nah kau . tinggal dikit jua air . yayayayayayayaay . banyak team main buyukkk ( nda puas hati nih baa ) ! antam jaa laa . aku pun join main buyukk ( 2x5 jugakk ) , ehee :D then , pertandingan mamam biskut . biskut tuh satu jaa . well , jangan silap yee . biskut tuh simpan atas dahi . hikhik  , camana laa mau makan ? lu pikir laa sendiri bak kata nabil . aku pu nda paham . bina istana !
the last game ! waa , macam budak-2 . ada aku kesah ? memang mati kutu kami . nda tau mau buat istana apa . dannn , yang bikin jeless , team yang lain-2 lawa02 castle nyaa . ahhhhhhhhhhhh !
JELES ! main hantam sajaa laa . last-2 siap juga baa . our castle , ISTANA TUNTUL . boleh pun kannnn . mau buat pembentangan lagi , adei . aku pun aci main rambang jaa bagi pembentangann . ngam-2 lagi macam mau hujann . hmmm =.=' gerimis mengundang jadinyaaa . eheheehhe :p petang tuh , kami kena kumpul . memang hebat laa time tuh . macam kan begaduh pun ada time tuhh . malas mau ceritaa , touching sungguh . entry lain kali laa aku story .
malam , tiada apa yang menarikk . just buat ikatan . and , boleh pun tiba-2 aku demam ( kesian akn ? ) tapi , sekajap sajaa . sepatutnya , malam tuh ada malam kebudayaan . tapi , semua penat , muka tendang . so , cigu suruu rehat awall . lagi pun isuk balikk . alaa , balikk . 

teh last day , hmmm . sediii . ada kawat statik . ahaa , kalau bab kawat-2 nih , memang sii arip ketua . kami mana laa pandai . so , dia laa jadi command . latihan sudaa punya baik , last-2 time betanding punya main parak . nda seragam . nda serentakk . ahaayyyy , aku sempat lagi lambai kawan aku ala-2 mmiss universe . memang mau mati sama sii arip . lepas jaa abis kami kawat , memang keciwa abiss sii arip . maaf laa .
tunduk jaa dia sambil mencangkung , macam putus cinta . eheheheh . macam nda bersalah baa kami nih . boleh lagi kan buat steady , memang mau mati . nasib baik sii arip nda naik angin . kalau inda , mati kami . lepas jaa abis semua buat kawad statik , kami kenaa suruu besiap untuk penutupan . hmmm , pakai baju maroon . leceh laaa . aku and the gang boleh pun kan lenggang-2 kangkung . semua sudaa bekumpul , kami masih lagi dii bilik . main pasang speaker lagi . nah kau , sekali cigu naik . kena denda semua . dari bilik , jalan itik pigi dewan . nah kau . ada air lagi dii depan . kena suruh langgar jaa . nehhh , baru tau . langgar jaa laa . sampai jaa dewan , punyaa laa sangal batiss . nyayaaaaa akuu . buat muka blur jaa laa masuk dewan , siap kena liat-2 lagi . tapi , ada kami kesah ? hikhik . stay cool . 
tibalah penyampaian hadiah untuk team terbaik ( bunyi drum ) siapa sangka , team kami nombor satu ? tapi , itu laa hakikatnyaa . yabedabeduu ! memang aku nda expect laa . ahaaayyyyy :) AWESOME !

mau balik sudaa . hmmm , sediii nyaaaaa . ramai yang nda mau ballik . sudaa pun dapat trip yang first . huh , protes-2 . baru jaa mau gambar-2 dii pantai . nahhh , nda menyampat . karittt !
dalam mood terpaksa , masukk juga dalam bass . mulih-2 .

minggu seterusnyaa , nasyid ! aduh , mau nyanyi lagii . memang kili-2 laa team aku . boleh pun kan nasyid main mix-2 . oh , ya ! nama team aku K.A.M.I . ahahahahahahah . tentang bulan , kenangan terindah , jalinan kami pigi gabung korus nyaa . apa lagi ahh . satu lagi , tapi lupa . sudah pun main aci buat gaya kanak-2 . haila-2 . kena kasii ketawa . sebab , main lambung-2 batis lagi . apa derrrr ?! untuk pertama kalinya juga aku cakap dii microphone . waa ( sakai ) ! ahaa , tapi bukan jadi solo yee . jangan harapp ! beguntur nda pasal-2 . but , kami dapat nombor 6 . eheheh , kalah . it's okay . motif kami nasyid just mau enjoy , bukan mau menang . kami nda kesah pun kalah , asal enjoyyyyyyy ! tepikir aku , macam mana laa tuh kan kalau kami jadi buat gaya ayam time mau masuk tuh ? ayayaiiiiii .

aktiviti diteruskan dengan lawatan ke politeknik , muzium sabah and zoo lok kawi .  politeknik , dengar ceramah yang ntah pa-2 ( aku nda dengar sebenarnya ) lepas ceramah , masuk library politeknik . lawa ehhhh . luas . macam rumah . awesome laa yang penting . tapi , lepas jaa keluar , memang kena marah oleh utz. syazwi . nah kau , baru tau . tediam surang-2 . kunun-2 nda kena bawa lagi pigi 'melancong' . lepas kami makan , kunun balik terus pii iskul . hmmmm , keciwa baa surang-2 dangar . tapi , jangan salah ahhh . kami pigi yeee 'melancong' . sajaa jaa utz. syazwi tuh . buat gimik sikit . eheeh . okok , nyaman tuhhh makan dii kantin , tapi , aku just tapau . makan dii bas . kamu tau something ? aku hampir-2 TERGELINCIR dii kantin  tuh . what a shame ? aku lepas belikan durang adlin minuman baa tuh . aku layan sajaa durang suruuu . nasib baik aku nda gugur . kalau inda , mati aku kena ketawakan ulih durang sii mazlan . di mana kan dii taruh mua ani ? ngam-2 lagi depan meja durang makan , ada lagi budak poli sana . naaaa , ngeriiii . bayangkan ahh , aku bawa bukan SATU tapi TIGA minuman then aku jatuh ? memang macam nangka gugur . haa , lupakan .
muzium sabah , apa yang menarik ? hmmm , ntah . tapi , aku first time pigi sana ( sakai ) ehee:D memang awesome laa dii dalam . tapi malangnya , nda boleh bawa kamera . huh . it's ok laa . suda puas menjelajah dii dalam , kami pigi luar . sii ichie bilang , mau cari rumaa tradisional yang ada tempat lumpat-2 . nah kau , mencari baa kami . nadaa taa tejumpa . last-2 aku tejumpa durang sii mazlan . aku pigi ikut durang laa sebab aku nda tau mana kawan-2 ku yang aku join tadi . nahh , malas mengunjar aku ikut durang mazlan . peduli hapa aku ! minta-2 gambar lagi baa sii adlin . mana jaa laa . puaskan saja hatinyaa . memang jadi photographer laa aku time tuh . siukk-2 sudaa menggambar , tenampak aku dangan-2 tadi dii rumaa nun jauh dii seberang tasik . nahh , apa lagi aku . beteriakk aku ehhh . meliat aku jam sekajap , nahhh . labih masa sudaa . time bekumpul sudaa . punya laa aku gagas bagi tau sidiaa . kamu tau , durang mazlan kasii tinggal aku ! belusir sidia meninggalkan aku surang-2 . nampak durag lari , aku pun ikut larii . gilaa tinggal surang-2 . kawan aku masii lagi jauhhh . laju ehh durang tuhhh . nda tebubut . makin jauh , makin jauhh , makin jauh , jauh dan jauh . aku panat sudaa . last-2 aku nda tahan , aku tunggu jaa kawan-2 ku . gagas kami naik . sekali sampai di atas , yang lain masih bekeliaran . nahhh , panat-2 jaa ku belursirrr !

on the way mau pii zoo , aku paning ehhh . nda ku tahan . nasib baik ada kawan-2 yang caring . terima kasih kawan ( terharu ) sampai-2 jaa dii zoo , aku MUNTAH ! haaaaaa , siksa sengsara ehhhh . round-2 laa nih dii zoo . ada show sana . ular joo . punya laa kami lari time urang yang migang ular tuh mengaga arah kamiii . kacutt ! okok , lepas show tuh , kami jalan lagi . kami panat nih tiba-2 . kami jumpa laa paci nih bawa kereta ( khas untuk pekerjaa ) kami naik laa nihh . lambai-2 kunun macam miss universa sama urang yang meliat kami . kami mau minta bawa paci tuh pigi taman botani . boleh pun kan bilang tuh paci , kalau kami naik , ada tuh bini-2 lawa menunggu di atas . kami yang mau naik nih pun nda jadii . tungkal ehh . jadi , paci bawa kami patah balik . tejumpa laa kami nih sama durang mimi . kami bawa laa durang . tertarik pula durang . nahh , apa lagii , jalan laa . time tuh ada juga lelaki , sii faiz sama sii bulat . kira ada hero laa . ehee , kai pikir laa just taman . rupanya ada tangga mau naik atas lagi . kami naik laa nih . hah . aku rasa macam naik gunung kinabalu sejaa . languh batis , rupanya panjang tangga tuh . memang laa kan . masuk lagi dalam hutan . memang aku rasa time tuh kami sasat . licin lagi . kalau gugur jaa , confirm innalillah . memang kabak-2 jantung . tapi , alhamdulillah . ada jalan keluar . aku pikir aku mati nih , huhu =.=' banyak kali orang call aku .  KEMARAHAN ! sebab lambat . nahh , cari penyakitt . hmm , tapi kami nda kesah sangat laa . siukk apa ?
memang terbaik laa !

on the way balikk , memang kami gila . sii ichie sama tariannya yang sot-2 . punya laa aku karau . nda kami kisah baa lagi urang tidurr . sorii yee . karau ehh kami meliat sii ichie , gayanya tuh baa . ramai kununnda mau balik asrama . haa , sampai juga kami dengan selamat . lebih mendukacitakan , AKU BALIK MALAM TUH JUGA ! ihhhh , aku rasa mau nangis jaa . kenapa ? AKU NDA DAPAT AKU IKUT PII RANAU ! isuknya ( 31.11 ) durang jalan lagi pigi ranau . aku fly 1.11 . kalau aku stay , memang aku alone-2 d'skulah .
dengan keadaan TERPAKSA , aku balik juga malam tuh . sudaa pun nda dapat jumpa kawan-2 yang lain . huh , sediii . ruginyaa aku nda dapat join durang pii ranau . saat-2 akhir tuh .dii skulah lagi ada malam retro . haa , nasib badan . menangissss , menangisss . nda sanggup aku . kisah durang dii ranau , aku nda tau . tapi , satu kenyataan . AKU JELES TINGU DURANG TIME DII RANAU . haa , nda pa laa . so kisah aku dan kawan-2 aku ter-stop dii gate . gate ? pasal ? dorang yang hantar aku sampai gate . tapi , nda semua . laa . just nona , tikah , paran , ainin . hmm , sepa lagi ahh ? aku nda ingat . thank youu , kawan-2 sekaliannn . memang aku sedihh gilaa babenggg . what a day ? before aku akhirkan entry nih , jum liat nih !

look , kami basuh tray sendiri ahh . ( tina , anis )

well , with my friendss . before kembara pantai . ( anis , memey )

kesiann , urang kena denda sebelum lembara pantai ( adlin , sky , mazlan )

penat menunggu kee , sahabat ? peace ! ( ain.a , mimi , zatul )

gelak ketawa , senyum mesra ( faiz , bulat , paem , pai , aisy )

my team , waiting the turn . ( memey . syilah , reha , paran )

well , kami happy :) dii station2 ( memey , syilah , aku , reha , paran )

it's a long route , right ? ( aku , reha ) kamah jua baju ku atu =.='

berehat sebentar bersama tembikai !

bersama castle kami yang sememangnya awesome ! ( aku , ichie , syilah , reha )

isi air dalam botol ( aku curik gambar orang )

pertandingan makan . wakil dari team aku , ichie , yang duduk tuh . ( curi lagi )

time ikatan . well , bored =.='

before kawat . belagak jadi command . akulah command , konon . ( syilah , aku )

time kawat . well , berdiri tegak ! team lain ahh . curi gambar lagii . ( adlin , mazlan , sky )

siaa sangka ? kami laa juara ;p ( hisham as a leader )

politeknik . before masuk bilik ceramah . ( paran , zana , aku , namit )

 before ceramah . so what ?

 makan time ! jangan gelojoh ! ( mazlan , adlin )

 muzium sabah . welcome :) ( reha , nona , eiyla , ainin , dibah )


abiss shudaaa . tapi , pic nih nda complete . time dii zoo , aku teda ambil snap-2 . hmm . well , harap kamu enjoy . kalau ada salah taip , pandai-2 laa kamu . sorry if entry nih ANNOYING . kerja jeras aku ehh mau kasii siap . tujuh hari tujuh malam nih aku buat . siap mau menangis lagi . haaa , rindu gila . BIG TIME ! memori tercipta bak kata shilah hamzah , kenangan terindah bak kata samson . huhu :'( mau menangiss aku ingat balik . really ! sediii nyaaa . ok laa , mau undur diri . nda pasal-2 aku menangiss depan latop . malam-2 lagi tuh , hairan urang . well , hasta lavista . daa :'(

LE FALTO , MEMORY ! LE FALTO , FRIENDS !
ICH LIEBE DICH ALLE , FREUNDE !
( nie vergessen, unser Ged├Ąchtnis )

[ more pictures ? klik sini and here . oh ya ! sini juga :) ]
P/S = sorry sebab curi gambar . tapi , terima kasih kerana 'membenarkan :) 


muchas gracias . enjoy your eading . TATA :)



3 comments:

  1. best best . even aku panatt membaca , tapi memang nda di nafikan , best entry mu . :D

    ReplyDelete
  2. hahaha ,, siuk yen aku baca dengan lagu" nya lagi , bikin nangis geng !

    ReplyDelete
  3. panjang entry sii nj nii :) hehe , aduhh , bru t'baca pulaa

    ReplyDelete